Общо обяви в сайта: 515

Общо потребители на сайта: 19406

Добре дошъл, посетител! [ Регистрирай се! | Вход

Добави Oбява

Ето ги и първите симптоми на РАК на шийката на матката


Първият признак на рак на шийката на матката обичайно е кървене между периодите. Кървене представлява отделяне на кръв, което се засилва по време на предменструалния и постменструалния период пише zajenata.bg.

Кръвта би могла да се появи и след полов акт или около менструалните цикли внезапно. Тя рядко има кървав цвят. Повечето от тези секрети имат обичайния червено-зелен цвят и характерен мирис. Понякога зацапването е със зеленикав цвят, почти без наличието на кръв. Това заболяване е много коварно, тъй като не се позволява да се открие в ранен етап.

Запомнете – първите външни симптоми започват да се появяват, когато вече е стартиран опасният раков механизъм за увеличаване на броя на раковите клетки.
Но не всичко е толкова безнадеждно.
Ракът на маточната шийка е лечим с опазване на репродуктивните органи в 90% от случаите, ако се диагностицира навреме. Ето и други първични клинични прояви на заболяването:
-удължаване на менструалния цикъл; -дискомфорт по време на сексуален контакт и появата на кръв след това; -обилно отделяне на водниста течност.
Такива симптоми, много жени вземат за всякакви нарушения, но не и за рак.
Никой не иска да мисли за опасната болест. Тогава ракът напредва и туморът се разпространява до други органи. Тогава жената усеща болка в долната част на корема и долната част на гърба, защото туморът компресия нервните окончания.
Тъй като ракът на шийката на матката прогресира, се появяват симптоми като: често уриниране и дефекация, подуване на краката, болки в гърба и краката.
При тази форма на рак на има бял секрет (бяло течение) – водниста течност, която се отделя от мястото на тумора, който е бил подложен на разпадане или некроза, пише лекуване. бг.

Добавена на от:

Етикети: , ,

273 Общо преглеждания, 1 за днес

5.0/35
4 порции

  

Реклама

Сходни рецепти

Вашият коментар