Общо обяви в сайта: 502

Общо потребители на сайта: 18909

Добре дошъл, посетител! [ Регистрирай се! | Вход

Добави Oбява

Ето как се става милионер


Мнозина смятат, че да станат милионери е напълно непостижима мечта за тях. Според Джейми Тарди от Dailyworth обаче за радост, в днешно време има много начини, по които човек може да стане милионер. Джейми Тарди от Dailyworth.

Тарди прави проучване сред повече от 100 милионери от всевъзможни сфери на живота, които натрупват първия си милион по най-различни начини – от собствен бизнес до инвестиции в акции или имоти, пише profit.bg
Това обаче не са единствените начини човек да натрупа огромно богатство.

Преди да стане милионер обаче, човек трябва да се пребори с мистиката и митовете, които заобикалят това понятие.

ПОРДАВАЧ БГви представя и 6-те най- често срещани мита за милионерите, които profit.bg цитира.
1. Милионерите са по-умни Хората имат склонност да поставят милионерите на пиедестал – те трябва да са по-добри или по-умни от всички останали, за да постигат целите си. Това обаче не е вярно. Милионерите са обикновени хора, които са постигнали изключителни цели, но и те правят грешки като всички останали. Те пишат с грешки; може да са имали проблеми с обучението. Вероятно са били задлъжнели в определен период от живота си и е трябвало да излязат от тази ситуация. Имали са идеи и бизнеси, които са се проваляли. Това, с което разполагат повечето милионери, е навикът да си поставят цели и да ги преследват— без да позволяват на извиненията да им пречат. Те също трябва да се справят с неочаквани разходи — течове, здравни осигуровки, проблеми с колата. Те просто продължават напред – въпреки неизбежните пречки, с които трябва да се справят.

2. Милионерите просто имат по-голям късмет Милионерите са най-големите късметлии сред нас, нали? Те печелят от лотарията, натъкват се на злато още с първия си опит за бизнес или пък случайно получават работа мечта с огромна заплата. Нещата не стоят точно така. Чистият късмет не е фактор при постигането на успех. Наистина успелите хора по-скоро създават собствения си късмет. В крайна сметка идея за милион долара не струва нищо, ако не бъде реализирана.
3. Милионерите живеят охолно Когато става въпрос за милионери, може би си представяте хора, които живеят в луксозни умения и карат скъпи спортни коли. Реалността? Милионерите често са обикновени хора, които карат обикновени коли и живеят пестеливо. Те често харчат парите си за предмети от първа необходимост и са малко нещата, които са важни за тях. Уорън Бъфет например все още живее в къщата си в Омаха, която купува през 1958 г. за 31 500 долара. В повечето случаи милионерите стигат до това положение благодарение на отлични навици по отношение на спестяването и живеят пестеливо.

4. Повечето милионери са родени с пари Друго често срещан мит е, че милионерите се раждат в богати семейства или пък наследяват парите си. Това обаче не се случва толкова често. В свое проучване Fidelity Investments открива, че 86% от милионерите са натрупали състоянието си сами. Всеки от 100-те милионери, които Тарди интервюира за книгата си, е натрупал състоянието си сам, като само 26% от тях споделят, че са имали връзки с важни хора преди това. Вижте още: Градовете с най-много милионери в света

5. Милионерите трябва да са безстрашни Въпреки че изглежда, че единственият начин да станеш милионер е да вървиш напред с пълна пара и да поемаш много рискове, страховете са напълно нормални — дори за суперуспелите. Общо 57% от участвалите в проучването на Тарди милионери споделят, че са се страхували преди да започнат собствен бизнес — страхували са се от провал, от това да не разочароват половинките си и роднините си, страхували са се от това да изгубят всичко. Успехът изисква известен риск, но мъдрите милионери не искат да предприемат необмислен риск. Милионерите са се научили как да разглеждат една възможност и да анализират риска. Повечето милионери намира средно ниво между оптимизма и песимизма; те се научават как да преценяват възможностите реалистично. Те признават невероятния потенциал, но работят без умора, за да се научат и да прогнозират предварително, за да са сигурни, че инвестициите им ще се отплатят.

6. Те получават милиони долари заплата Вярно е, че много милионери са спечелили парите си, като са създали (или продали) собствена компания или пък заемат високоплатени длъжности в компании. Това обаче определено не е единственият начин да натрупаш 1 милион. Има такива, които инвестират на борсата и други, които работят втора работа или си намират някакви пасивен източници на доходи. Инвестициите в недвижими имоти могат да позволят на човек да има доходи от второ източник под формата на наеми. Дори и тези, които не получават милиони долари заплата, могат да натрупат 1 млн. долара; това просто изисква дисциплина, креативност и концентрация пред целите.
ПРОДАВАЧ БГ

Добавена на от:

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1840 Общо преглеждания, 1 за днес

5.0/35
4 порции

  

Реклама

Сходни рецепти

Вашият коментар