Общо обяви в сайта: 502

Общо потребители на сайта: 18949

Добре дошъл, посетител! [ Регистрирай се! | Вход

Добави Oбява

Иконата която лекува душевни заболявания, наркозависимости, помага и в бизнеса

Стотици хора, търсейки спасение от зли демони и наркотична зависимост се стичат в най-малкия български град – Мелник, за да потърсят изцеление в църквата „Свети Антоний Велики“.

Жителите на живописния град твърдят, че поне 200 души са се изцелили след горещи молитви пред иконата на светеца.

Чудодейната икона на светеца носи надежда за спасение на хора, които страдат от тежка форма на различни душевни заболявания.

Според местните жители е достатъчно да оковете клетника само за една нощ в църквата или дори близо до нея. Зловещите стенания и писъците на буйстващите са достатъчно доказателство за силата на изцерителната светиня.
Църквата в Мелник е един от двата храма посветени на светеца. Свети Антоний е отшелник, който е роден през 251 г. в Среден Египет.

Като награда за безусловната му вяра и участието му в безброй битки в името на Христа, Свети Антония още приживе е бил награден от Бог с дарбата да изцелява. Сега иконата с неговия лик е това, което избавя клетниците от страданията им.

Църквата „Свети Антоний Велики“ е една от емблемите на най-малкия ни град Мелник. Храмът на чудесата – така го наричат местните хора. Любопитното е, че мистичната обител е единствена по рода си в страната ни. Само още една църква в Европа – в италианския град Падуа, е кръстена „Сан Антонио“. Неизброими са чудесата, които са станали в мелнишкия храм. Патронът му – св. Антоний е смятан за велик лечител. Насам прииждат най-вече нуждаещи се от лек или на тялото, или на душата.

Всички са добре дошли. 64-годишният Янчо Соколов, който се грижи църквата, не отказва на никого съдействие. Винаги е насреща, грабнал ключовете в ръка, за да отвори портата на чудодейния храм. Още в първия миг посетителите са омагьосани от иконостаса, стенописите и от разказа на бай Янчо за вълшебствата на църквата. Колона в средата е опасана с тежки железни окови.

Прангата през годините се е впивала в крака на стотици психично болни. Късно вечер ставало доброволното заточение на „налазените“ от демони.

Те пренощували и на сутринта нямало и помен от бесовете им. Огромна сила има иконата на св. Антоний Велики в храма. “

На някои посетители светецът се усмихва, на втори намигва, на други се явява трето око на лицето му. Иконата отблъсква тези, които са много грешни. Наскоро жена застана пред иконата, но изведнъж тръгна назад. „Сякаш някой ме бута“, ми каза тя. Излезе от храма, после пак влезе, но някаква сила така и не й даде да стигне до иконата на св. Антоний.

Накрая призна, че е много грешна и си отиде“, разказва бай Янчо. Той уверява, че отвсякъде идват отчаяни хора, които тук намират верния път на живота си. На някои дори иконата на светеца помогнала в бизнеса.

Източници „Българските манастири”, Православен портал, сайтът на Мелкин

Добавена на от:

Етикети: , , , , , ,

3732 Общо преглеждания, 1 за днес

5.0/35
4 порции

  

Реклама

Сходни рецепти

Вашият коментар