Общо обяви в сайта: 502

Общо потребители на сайта: 18913

Добре дошъл, посетител! [ Регистрирай се! | Вход

Добави Oбява

Уникалните свойства на маслото от тиквени семки – вижте какво лекува!


Нека първо накратко изброим някои от най-големите ползи на маслото от тиквени семки.

– Лекува и подобрява функцията на простата
– Понижава холестерола
– Лекува цистит
– Подобрява функцията на бъбреците
– Лекува артрит
– Помага на диабетици
– Унищожава всички чревни паразити
– Увеличава производството на мляко при младите майки
– Изключителна грижа за косата –прави я гъста, спира косопада

Маслото от тиквени семки има благоприятен ефект върху ДПХ – доброкачествена простатна хипертрофия или уголемена простата. Мастните киселини и растителния стерол, които се съдържат в маслото от тиквено семе могат да бъдат добро обяснение за подобряване на функцията на пикочния мехур и уретрата.

Хранителните вещества в маслото от тиквено семе засягат образуването на бъбречни камъни чрез намаляване нивата на веществата, които стимулират образуването на камъни и повишава нивата на съединения, които потискат тяхното образуване. Тиквените семки в историята често са били използвани за лечение на различни проблеми с бъбреците, както и пикочни проблеми и гастрит.

Смазочните ефекти на есенциалните мастни киселини и антиоксидантите са вероятната причина за облекчение на страдащите от артрит. Същите тези хранителни вещества правят по-ниско общото съдържание на лошия холестерол в кръвта и увеличават добрия холестерол. Антиоксидантите под формата на витамин А и Е също са полезни за поддържане здравето на кожата.

Проучванията показват, че маслото от тиквено семе е толкова мощно, колкото може да бъде лекарството индометацин за облекчаване на хроничния ревматоиден артрит. Това вероятно се дължи на есенциалните мастни киселини, които имат богато съдържание на антиоксиданти. Тиквените семки са показали, че имат високи нива на витамин Е, включително всички форми на токоферол.

Ако маслото от тиквено семе се използва едновременно с понижаващи холестерола лекарства, то ще засили липидопонижаващи ефекти на медикамента. Освен това има положителен ефект върху понижаване на нивата на лошия холестерол и увеличаване нивата на добрия холестерол.

Две проучвания в Тайланд са показали, че ако хапвате тиквени семки като лека закуска може да си помогнете за предотвратяване на най-често срещаният тип бъбречни камъни. Тиквените семки изглежда намаляват нивата на веществата, които стимулират образуването на камъни в урината и увеличи нивата на съединения, които потискат образуването на камъни. Маслото от тиквени семки може да намали налягането на пикочния мехур и налягането върху уретерата. Затова се прилага при лечението на цистит и заболявания на бъбреците.

Дозировката е една до три чаени лъжички дневно. Най-добре е да се приема с храна. Освен всичко друго, тиквеното семе има приложение и като питателно кулинарно масло.

Добавена на от:

Етикети: , , , , , , ,

198 Общо преглеждания, 1 за днес

5.0/35
4 порции

  

Реклама

Сходни рецепти

Вашият коментар