Общо обяви в сайта: 502

Общо потребители на сайта: 18924

Добре дошъл, посетител! [ Регистрирай се! | Вход

Добави Oбява

Замразете резенчета лимон веднага! Вижте защо

Учените подчертават, че нищо от лимона не трябва да се изхвърля, нитолимоновото „месо“ със сок, нито семената, а особено кората!
Лимоновата кора съдържа 5 до 10 пъти повече витамини, отколкото самия сок от лимон.

Освен антиканцерогеното действие, целият сок помага при освобождаването на организма от токсини, има антимикробно действие срещу бактериалните инфекции и гъбички, добър е срещу вътрешни паразити и червеи, регулира кръвното налягане, действа като антидепресант, и е отличен в борбата срещу стреса.

Освен очевидните здравословни причини, следва да се радвате, както никога до сега в неговия красив цялостен вкус, особено кората. Просто е, вземетелимон (ако нямате домашен, купете органични био лимон в големите магазини или магазините за здравословни храни)
Измийте и го поставете във фризера (може цял, а може и на филийки). Когато замразите хубаво лимона, извадете го от фризера и го настържете с ренде! В този вид може да се поръсва върху салата, сладолед, супа, зърнени храни, любимо питие или в друго. Това, което ще изпитате е съвсем нов аромат, на който ще се насладите, а тялото ви ще е благодарно и здраво пише pik.bg.

Добавена на от:

Етикети: ,

184 Общо преглеждания, 1 за днес

5.0/35
4 порции

  

Реклама

Сходни рецепти

Вашият коментар